Hírek

Tóth János állami kitüntetése

Tóth János, a Magyar Ejtőernyős Szövetség idén februárban búcsúzott főtitkára március 15-én, nemzeti ünnepünk alkalmából, több évtizedes színvonalas munkájáért Magyar acheterdufrance.com Bronz Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át dr. habil. Boda József, a MESZ-MESSZ elnökének felterjesztésére.

MESZ közgyűlés, 2017. március 31.

A Magyar Ejtőernyős Szövetség 2017. március 31-ére tartja a soron következő rendes közgyűlését.

hivatalos meghívót a hírhez csatolva találjátok.

54. Célbaugró Nemzeti Bajnokság eredményei

Véget ért az 54. Célbaugró Nemzeti Bajnokság Gödöllőn, melyet Kéri Tibor 14 http://www.achaten-suisse.com/ cm-es eredménnyel megnyert. Ifj. Tímár Vince szintén 14 cm-es eredménnyel szerezte meg az ezüstérmet, míg Horváth Ferenc 18 cm-es eredménnyel a bronzérmet.

A Hüse Károly és Gyulai György Amatőr Célbaugró Ejtőernyős Emlékverseny dobogósai: Kiss Róbert 13 cm, Kéri Tibor 14 cm, ifj. Tímár Vince 14 cm.

Világbajnok a célbaugró válogatott

A Magyar Ejtőernyős Szövetség elnöksége nevében gratulálunk a kiváló teljesítményhez!

Pályázati felhívás szakmai igazgató pozíció betöltésére

A Magyar Ejtőernyős Szövetség Elnöksége pályázati felhívást tesz közzé a Magyar Ejtőernyős Szövetség Képző Szervezetében Szakmai igazgató pozíció betöltésére. A feladatokat és feltételeket a mellékelt pályázati kiírás tartalmazza. Beadási határidő: 2016. június 30.

Az elmaradó nyíregyházi és hajdúszoboszlói L410 üzemek margójára

Kedves ejtőernyősök!

Mint már értesülhettetek róla, a Nyíregyházára és Hajdúszoboszlóra tervezett L410 üzemek sajnos elmaradnak.

Ennek oka a szoboszlói légtérengedély – merthogy az, hosszas ügyintézés ellenére mind a mai napig nem született meg.
Pintér Petiék jó egy éve intézik a dropzone légtérengedélyt, aminek a kiadása rajtuk kívül álló okok miatt nem történt meg eddig.

Fentiek miatt a május 28-ra tervezett 6 fős speedway verseny és a június 3-4-ére 2 fős formaugrásban meghirdetett, nagy múltú Amnézia kupa elmaradnak.

Elnöki székfoglaló

Tisztelt Elnök Urak! Kedves Tagtársak!

Először is szeretném megköszönni a bizalmat, amellyel a március 19-i Közgyűlésen a MESZ elnökévé választottatok!

Én magam is bizalommal jöttem közétek. Az ejtőernyőzéssel 1968-ban ismerkedtem meg és 1969. május 2.-án ugrottam az elsőt. 2009-ig kisebb- nagyobb megszakításokkal folytattam az ejtőernyőzést. 2002 és 2014 között vezettem a Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetségét és ezen belül egy évig (2009) soros elnökként a tíz tagszervezetből álló Európai Ejtőernyős Uniót.

Letölthető szakmai anyagok

A Dokumentumok menüpontban megtalálható és letölthető az 1/2016 számú Szakmai igazgatói utasítás és a 2015-től érvényes tandemutas nyilatkozat.

FAI IPC ülés összefoglalója

Idén a Német Ejtőernyős Szövetség volt a házigazdája az éves ülésnek, melynek helyszínéül, egy, a frankfurti repülőtér melletti szállodát választottak,  2016. január 20-24-ig.
 
A szokott módon az első két napon nyílt ülésekre került sor, melyen nem csak a delegátusok vettek részt. Az IPC valemennyi bizottsága beszámolt az előző évben történt versenyekről, az esetleges tervezett szabályváltozásokat és bemutatta és természetesen az első kategóriás versenyre pályázók is ismertették elképzeléseiket.
 

Új légügyi törvény és következményei

Többszöri egyeztetésre és levélváltásra került sor az NKH Légügyi Hivatal és a MESZ képviselői között a megváltozott Légügyi törvénnyel kapcsolatban. A mellékelt dokumentumokban olvashatók a Hivatal felé feltett kérdések és az azokra kapott válaszok. A 2016. január 9-én megtartott szakmai vezetői tájékoztatón további részletek is elhangzottak, azokról a szakmai vezetők adnak tájékoztatást az egyesületeket belül.

Oldalak